Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Θέλετε μενού 5 αστέρων για τις βραδιές των ρεβεγιόν; Πάρτε ιδέες!

Οι ημέρες των γιορτών πλησιάζουν, και η γιορτινή περίοδος ως είθισται απαιτεί πυρετώδεις προετοιμασίες μιας και είναι μια πολλή καλή ευκαιρία, ειδικά για τις επιχειρήσεις εστίασης, να αυξήσουν τα κέρδη τους. Όπως είναι φυσικό λοιπόν και εσείς αναζητάτε τρόπους που θα κάνουν την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει και να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας.

 

H No1 τακτική είναι να διαφοροποιήσετε τις επιλογές του καταλόγου σας και να προσθέσετε ιδιαίτερα πιάτα ημέρας και ορεκτικά, που θα συμπληρώνονται από παραδοσιακές γεύσεις. Μπορείτε λοιπόν σε κάθε ενότητα του καταλόγου σας να προσθέσετε δύο-τρία γιορτινά και πιο ιδιαίτερα πιάτα. Για παράδειγμα:

 

Σαλάτες: Οι σαλάτες, μπορούν να γίνουν μια ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή πρόταση αν τις παρουσιάσετε και τις «στολίσετε» πρωτότυπα. Δύο επιλογές πράσινης σαλάτας, με ιδιαίτερα υλικά, όπως ρόδι, σύκα, πορτοκάλι, καρύδια, μήλα είναι πολύ χρήσιμη προσθήκη. Επίσης, μπορείτε να έχετε και σαν πρόταση μια σαλάτα με κούς κούς και κουκουνάρι, που θα δώσει χρώμα στο τραπέζι.

Ορεκτικά: Τα ορεκτικά, αποτελούν σημαντικό στοιχείο στο κατάλογό σας και μπορούν να σας επιφέρουν επιπλέον κέρδος. Μερικά από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά είναι τα πλατώ τυριών και αλλαντικών, τα καναπεδάκια σολωμού, οι βελουτέ σούπες, όπως η κολοκυθόσουπα ή με γλυκοπατάτες, πράσα και θυμάρι. Ακολουθούν και προτάσεις όπως η  γευστική κις λορέν που είναι σίγουρη δελεαστική πρόταση για μικρούς και μεγάλους.

Κυρίως Πιάτα: Οι επιλογές σας για κυρίως πιάτα θα πρέπει να περιλαμβάνουν κρέας, και φυσικά, γαλοπούλα. Πέρα όμως από την κλασσική συνταγή της γεμιστής γαλοπούλας, που όλοι περιμένουν να γευτούν, μπορείτε να προτείνετε κάποια ιδιαίτερα φαγητά με χοιρινό και μοσχάρι, σε συνδυασμό με φρούτα όπως δαμάσκηνα και χουρμάδες. Συνταγές που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν είναι το ψαχνό από κότσι, με γλυκοπατάτες και πράσο αλλά και το χοιρινό στο φούρνο με βερίκοκα και δαμάσκηνα.

Επιδόρπιο: Φυσικά γιορτινό μενού χωρίς γλυκό δεν γίνεται! Ο κορμός σοκολάτας με φρούτα, οι τάρτες λεμονιού, τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αλλά και τα γλυκιά του ταψιού είναι στις must επιλογές. Οι μέρες αυτές επιτρέπουν και τις υπερβολές οπότε μια πρόταση όπως η τούρτα σοκολατίνα με με φύλλα εδώδιμου χρυσού εύκολα μπορεί να ενταχθεί στο μενού σας.  Και αν θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα μπορείτε να σερβίρετε crème brulee και με ένα μικρό φλόγιστρο, να λιώνετε την ζάχαρη την ώρα που θα την σερβίρετε!

 

Μην ξεχνάτε! H τακτική του μπουφέ είναι επίσης πολύ χρήσιμη τις εορταστικές ημέρες, μιας και μπορεί να καλύψει πιο εύκολα όλα τα γούστα. Μπορείτε να πάρετε ιδέες για να ένα μοναδικό μπουφέ εδώ

 

Χρόνια πολλά και καλές δουλειές!