Αύγουστος & ψάρι! Συνδυασμοί που εντυπωσιάζουν.
8/9/2017
Το ψάρι εκτός από τη θρεπτική του αξία είναι μία πρώτη ύλη που μπορεί να συνδυαστεί με πολύ ωραία υλικά για να δημιουργήσετε ευφάνταστα πιάτα στο μενού σας. Και το καλοκαίρι είναι μια εποχή που καταναλώνεται περισσότερο.
Δείτε ποια ψάρια προτείνει το Δειπνοσοφιστήριον catering για τον Αύγουστο που μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια, χωρίς να επηρεάζεται η αναπαραγωγική περίοδος, μαζί με προτεινόμενους τρόπους μαγειρέματος!
- Σαρδέλα: ψητή στο φούρνο με σκόρδο και τομάτα
- Γαύρος: ταρτάκι με ταραμοσαλάτα και μαριναρισμένο γαύρο
- Πελαγίσιος μπακαλιάρος: με σάλτσα κάπαρης
- Μελανούρι: ψητό με καραμελωμένο κρεμμύδι
- Ξιφίας: σε σουβλάκι με ψητά λαχανικά
- Σαυρίδι: τηγανητό με λεμονάκι και ρίγανη
- Συναγρίδα: με Αθηναϊκή σαλάτα (μαγιονέζα- καρότα-πατάτες-αγγουράκι τουρσί)
- Σκουμπρί: μαριναρισμένο σκουμπρί για τέλειο ουζομεζέ
- Κολιός: ταρτάρ κολιού
Συνταγή του μήνα!
- 4 μεσαία κομμάτια κολιού χωρίς κόκκαλα και πέτσα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μύτη χαρίσα
- 2 κ.σ χυμό λεμόνι
- 1 κ.κ φρέσκο τζίντζερ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ σκόνη μουστάρδας
- Λίγο φρυγανισμένο ψωμί μπαγκέτας (λεπτές φέτες)
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά ζαράκια το ψάρι και το τοποθετούμε μέσα σε μια μπασίνα με πολύ πάγο.
- Κατόπιν το ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά
- Το βάζουμε σε τσέρκι και σερβίρουμε
Και μερικά tips για σωστή επιλογή ψαριού κατά την αγορά:
- Όταν τα ψάρια έχουν σκληρή και άκαμπτη σάρκα (δηλαδή αν τα πιέσετε με το δάχτυλο και το δέρμα τους βουλιάζει ελάχιστα και επανέρχεται αμέσως) τότε είναι πολύ φρέσκα.
- Τα μάτια τους πρέπει να γυαλίζουν και να μην είναι θαμπά και χωμένα στις κόχες τους.
- Τα φρέσκα ψάρια πρέπει να είναι γυαλιστερά και με άθικτα λέπια
- Η μυρωδιά του πολύ φρέσκου ψαριού πρέπει να θυμίζει θάλασσα και ιώδιο.
- Τα βράγχια τους πρέπει να είναι υγρά και να έχουν έντονο χρώμα.
Καλή επιτυχία!
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering & τον Chef Jean Louis Capsalas |