Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Βλίτα: Λαχανικά με πολλές ευεργετικές ιδιότητες

Τα βλίτα είναι το απόλυτα καλοκαιρινά χόρτα. Παλιότερα η ζήτησή τους δεν ήταν μεγάλη και γι’ αυτό τον λόγο τα χόρτα από τις αυλές των σπιτιών έφταναν για να ικανοποιήσουν τα σπιτικά τραπέζια μας. 

 

Στις μέρες μας, ανακαλύφθηκε η μεγάλη διατροφική τους αξία και η έντονη και δροσερή γεύση του, με αποτέλεσμα να καλλιεργείται πλέον συστηματικά για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των καταναλωτών αλλά και των εστιατορίων.

 Ο καλοκαιρινός σας κατάλογος θα πρέπει να έχει το καλοκαιρινό αυτό λαχανικό τουλάχιστον ως πιάτο ημέρας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος για να δημιουργήσετε λαχταριστά πιάτα.

1.    Βλίτα τσιγαριαστά με φέτα

Μια ζεστή καλοκαιρινή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει τα ψητά αλλά ταυτόχρονα μπορεί να καταναλωθεί και ως βραδινό πιάτο με την συντροφιά ενός γευστικού ζυμωτού ψωμιού.

2.    Βλίτα με πατάτες και κολοκυθάκια

Μπορείτε να τα προτείνετε ως αυτόνομο κυρίως πιάτο αλλά και ως συνοδευτικό σε ψητό ή τηγανιτό ψάρι. Είναι ένα πιάτο που κυριαρχεί στην κρητική κουζίνα.

3.    Πίτα με βλίτα

Σερβίρεται μόνη της ως ορεκτικό αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα ωραίο γευστικό πιάτο ή snack για τα καλοκαιρινά βράδια.

4.    Σουπιές με βλίτα 

Συνδυάστε αυτή την θαλασσονοστιμιά με το καλοκαιρινό λαχανικό. Εύκολο μαγειρευτό φαγητό με υψηλές διατροφικές αξίες.

5.    Ομελέτα με βλίτα και πολύχρωμα τοματίνια

Ένα γευστικό ελαφρύ πιάτο για τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού.  Το αυγό συνδυάζεται άψογα με αυτό το λαχανικό και επίσης είναι και μια έξυπνη επιλογή για να την δοκιμάσουν ακόμα και μικρά παιδιά.

Αφήστε, λοιπόν, τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε πιάτα ημέρας που θα ανεβάσουν τον πήχη του εστιατορίου σας.  Ειδικά για τους ξένους τουρίστες που αγαπούν τα λαχανικά σε συνδυασμό με τον τρόπο μαγειρέματος της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας.

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

Δειπνοσοφιστήριο