Δεκαπενταύγουστος και το γλυκάκι επιβάλλεται! Προετοιμαστείτε κατάλληλα.
Τον Δεκαπενταύγουστο τα γλυκά έχουν την τιμητική τους! Μετά το πλουσιοπάροχο εορταστικό τραπέζι, όλοι λαχταρούν ένα δροσιστικό αλλά και ελαφρύ επιδόρπιο! Όμως τα γλυκά του Δεκαπενταύγουστου δεν σταματούν την «καριέρα» τους νωρίς, αφού σε μια τόσο μεγάλη γιορτή, η ανταλλαγή επισκέψεων συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ, αλλά και τις επόμενες ημέρες! Και φυσικά τα γλυκά είναι το ιδανικό δώρο για τις ονομαστικές εορτές!
Προετοιμάστε λοιπόν κατάλληλα το καφεζαχαροπλαστείο σας για τις αυξημένες απαιτήσεις της ημέρας! Πώς θα κάνετε φέτος τη διαφορά; Προτείνοντας φυσικά νέες προτάσεις που να ταιριάζουν γάντι στις ανάγκες της εποχής! Δείτε μερικές ιδέες:
Σερβίρετε ελαφριά γλυκά. Συνήθως το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου είναι αρκετά «βαρύ», οπότε οι πελάτες σας θα προτιμήσουν ένα ανάλαφρο επιδόρπιο. Μετά από την δεκαπενθήμερη νηστεία, η παράδοση επιβάλλει σουβλιστά κρέατα κλπ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η γιορτή της Παναγίας θεωρείται το Πάσχα του καλοκαιριού. Σε συνέχεια λοιπόν αυτού του γεύματος, προτείνετε γλυκά με βάση το γιαούρτι και παγωτά σε εκδοχές γρανίτας και σορμπέ. Τα ταρτάκια φρούτων δίνουν επίσης την αίσθηση του ανάλαφρου και του υγιεινού! Ό,τι ακριβώς θα αναζητήσουν δηλαδή το απόγευμα οι πελάτες σας, μετά το μεγάλο φαγοπότι.
Ποντάρετε στα παγωτά. Αυτό δεν είναι μυστικό, ούτε νέο! Τα παγωτά είναι το φετίχ του καλοκαιριού και τέτοια μέρα θα «δουλέψουν» περισσότερο από όλα τα άλλα γλυκίσματα της βιτρίνας σας. Εφοδιαστείτε λοιπόν με πρωτότυπες γεύσεις που θα κάνουν αίσθηση. Επενδύστε σε ποικιλία στις υφές (γρανίτα, σορμπέ, τούρτα παγωτό, κλπ) και στα συνοδευτικά (φρεσκοψημένα βαφλάκια, χωνάκια με επικάλυψη σοκολάτας, πολύχρωμα σιρόπια, τραγανούς ξηρούς καρπούς και δημητριακά). Στα παγωτά που θα στείλετε «πακέτο» προσθέστε ένα φυλλάδιο με όλες τις γεύσεις και τις προτάσεις του ζαχαροπλαστείου σας, για να ενημερωθούν και οι παραλήπτες του παγωτού για τα προϊόντα σας.
Γλυκά «light». Το καλοκαίρι πολλοί προσέχουν την γραμμή τους, οπότε επιδιώκουν να απολαμβάνουν γλυκίσματα χωρίς πολλές θερμίδες. Ειδικά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου πολλοί νιώθουν ότι έφαγαν πολύ, οπότε έχουν ένα λόγο παραπάνω να προσέξουν με τα γλυκά. Προτείνετε λοιπόν στους πελάτες σας προϊόντα χωρίς πολύ ζάχαρη και βούτυρο. Δημιουργήστε πρωτότυπα γλυκίσματα με εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η στέβια, αλλά και με μαύρη ζάχαρη που θα βάλουν σε πειρασμό ακόμη και όσους είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν τα γλυκά σήμερα. Τοποθετήστε ειδικά ταμπελάκια στα διαιτητικά γλυκά σας μέσα στις βιτρίνες, αλλά και στα κουτάκια που πακετάρετε για τις επισκέψεις!