Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Detox προτάσεις από το Δειπνοσοφιστήριον Catering!

Μιας και το καλοκαιράκι μας αποχαιρέτησε κι επίσημα, ήρθε η στιγμή να ανασυγκροτηθούμε, να κάνουμε σχέδια για την νέα σεζόν και να βάλουμε νέους στόχους. Μια πολύ ωραία και διαφορετική προσέγγιση είναι να εντάξετε στο μενού σας detox γεύσεις και ροφήματα.

 

1. Αλλάξτε τον τρόπο μαγειρέματος και αποφύγετε τα πολλά τσιγαρίσματα και τηγανητά πιάτα.

2. Χρησιμοποιήστε αγνά και φρέσκα υλικά. Εμπλουτίστε το μενού σας με σαλάτες με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, χωρίς όμως «βαριά» dressings. Όπως:

  • Σαλάτα κινόα με φρέσκα φρούτα εποχής
  • Σαλάτα με ωμό παντζάρι, καρότο & ρέβα με ελαιόλαδο και λευκό balsamico

Μια εναλλακτική είναι να δημιουργήσετε salad bar, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες σας να επιλέγουν και να δημιουργούν τη δική τους σαλάτα.  Μερικά υλικά – προτάσεις για το salad bar σας είναι:

  • Κινόα
  • Ντοματίνια Σαντορίνης
  • Κάπαρη
  • Μπαλάκια αγγουριού
  • Ψιλοκομμένη άγρια ρόκα-
  • Ψιλοκομμένα διάφορα πράσινα σαλατικά
  • Μανιτάρια
  • Avocado
  • Κουκουνάρι
  • Αποξηραμένα & φρέσκα φρούτα
  • Flakes παρμεζάνας & bocconcini μοτσαρέλας

3. Προσθέστε κρύες σούπες στο μενού σας, είναι απολαυστικές και υγιεινές. Για παράδειγμα, μια κρύα σούπα αγγούρι είναι πολύ ωραία πρόταση για πρώτο πιάτο.

4. Προσφέρετε στην αρχή αρωματισμένο νερό για να κάνετε την διαφορά και να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας. Πολύ δροσιστικές επιλογές είναι το νερό με λεπτές φέτες αγγούρι ή με τζίντζερ και λεμόνι.

5. Δημιουργήστε κατάλογο με detox smoothies. Τα detox smoothies σε συνδυασμό με ελαφριά πιάτα αποτελούν μια απολαυστική, γευστική και υγιεινή πρόταση. Οι πελάτες σας μετά το καλοκαίρι θέλουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν και τις εξόδους τους.

Προτάσεις: Smoothie μούρα, με πράσινα φρούτα και λαχανικά, όπως το ακτινίδιο, ή με καρότο, μήλο και τζίντζερ.

 

Tip: Mη ξεχνάτε τον κανόνα της ελκυστικής εμφάνισης των πιάτων σας! Ο συνδυασμός γεύσης και εμφάνισης είναι το κλειδί της επιτυχίας. 

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg