Είναι έτοιμο το εστιατόριό σας για την Καθαρά Δευτέρα;
Η Καθαρά Δευτέρα, ή αλλιώς τα Κούλουμα, σηματοδοτεί την λήξη της Αποκριάς και την έναρξη της Σαρακοστής! Καθώς είναι αργία και ο περισσότερος κόσμος δεν εργάζεται, συνήθως προτιμάει τις βόλτες και το φαγητό έξω!
Πόσο έτοιμο είναι το εστιατόριό σας, για να υποδεχτεί κόσμο την Καθαρά Δευτέρα;
Αρχικά, είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε από τα συνηθισμένα. Αυτό θα το καταφέρετε συνδυάζοντας τις παραδοσιακές γεύσεις που οι περισσότεροι αγαπούν και αναζητούν με πιο πρωτότυπους συνδυασμούς που σίγουρα θα τους ενθουσιάσουν. Την Καθαρά Δευτέρα προτιμάται η κατανάλωση λαδερών και νηστίσιμων φαγητών και η αποχή από τα κρεατικά. Ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού για αυτήν την ημέρα που συμβαδίζει με τα πρότυπα του εστιατορίου σας, θα είναι μια ιδιαίτερα πετυχημένη κίνηση!
- Αρχικά, εμπλουτίστε τον κατάλογό σας με θαλασσινά! Δημιουργήστε πιάτα με καλαμάρι, χταπόδι, σουπιές, μύδια και γαρίδες με ιδιαίτερες σάλτσες και μοναδικούς συνδυασμούς! Μερικά νόστιμα πιάτα είναι το γεμιστό καλαμάρι με ξηρούς καρπούς και τυριά, αχνιστά μύδια με σαφράν, γαριδομακαρονάδα, γυαλιστερές με σως λεμονιού και ό,τι άλλο θαλασσινό θέλετε να ετοιμάσετε! Καθώς το μενού της Καθαράς Δευτέρας περιέχει αρκετά πιάτα με θαλασσινά, προνοήστε για το ενδεχόμενο αλλεργιών για να αντιμετωπίσετε κάποιο απρόοπτο.
- Μια επίσης καλή ιδέα για να πρωτοτυπήσετε στο συνδυασμό των γεύσεων είναι τα όσπρια με τα θαλασσινά. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε σαλάτες με φασόλια ή φακές και ρεβίθια συνδυασμένα με θαλασσινά! Γίγαντες με σάλτσα σκόρδου και ελιές, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, μαυρομάτικα με μπαχαρικά, βότανα και γαρίδες, είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να προτείνετε στους πελάτες σας!
- Επιπλέον, δεν μπορεί να λείπει από το μενού η διάσημη λαγάνα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και μάλιστα με επιπλέον υλικά που να ‘δένουν’ με τα πιάτα που προτείνετε! Λαγάνα με ποικίλους σπόρους, με λιαστή ντομάτα και ελιά, με λευκό και μαύρο σουσάμι συνοδευόμενες από πάστα ελιάς και ελαιόλαδο για ορεκτικό, είναι μια ωραία γκουρμέ αλλά και παραδοσιακή επιλογή.
- Για το γλυκό, επιλέξτε ως βάση το ταχίνι και φτιάξτε μοναδικά επιδόρπια. Σοκολατόπιτα με ταχίνι, χαλβάς με σιρόπι σοκολάτας, τρουφάκια από ταχίνι και άλλα νηστίσιμα γλυκίσματα, είναι μερικές γλυκές ιδέες για το μενού σας!
Ακολουθήστε όσες από τις ιδέες μας σας άρεσαν και φυσικά ταιριάζουν στο στυλ της επιχείρησής σας και καλά Κούλουμα!