Εορταστικό μενού 5 αστέρων από το Δειπνοσοφιστήριον catering!
Ο executive chef του Δειπνοσοφιστήριον Catering, Jean Louis Capsalas, προτείνει στους επαγγελματίες της εστίασης ένα εντυπωσιακό μενού πέντε πιάτων, βασισμένο σε χειμωνιάτικες πρώτες ύλες που δημιουργούν αξέχαστες απολαύσεις και παράλληλα έχουν την απαιτούμενη εορταστική λάμψη, χωρίς υπερβολές και υψηλά κόστη.
1. Σούπες
Ο ρόλος της σούπας σε ένα γιορτινό δείπνο είναι για να ανοίγει την όρεξη και να προετοιμάζει για το γεύμα που θα ακολουθήσει. Για τον λόγο αυτό τις σερβίρουμε πάντα σε μικρή ποσότητα. Οι εναλλακτικές που σας προτείνουμε είναι δύο:
Α. Σούπα καρότο με κάρδαμο και κρουτόν με λάδι βασιλικού
Β. Σούπα γλυκοπατάτας με λάδι τρούφας, μαντζουράνα και μαύρο σκόρδο
2. Ορεκτικά
Για δεύτερο πιάτο προτείνουμε κάτι έντονο σε γεύση, αλλά απλό στην εκτέλεση, που θα οδηγήσει σε ένα ακόμη πιο δυναμικό κυρίως πιάτο. Επιλέξτε ανάμεσα σε:
Α. Ψητή λευκή μελιτζάνα με καβουρδισμένο κουκουνάρι, μαύρο σκόρδο και λάδι βασιλικού
Β. Μπρουσκέτα με φουρνιστά τοματίνια, πατέ τρούφας και κατίκι Δομοκού
3. Σαλάτες
Η σαλάτα θα δώσει την απαραίτητη δροσερή νότα, φροντίστε όμως να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Προσοχή στα dressings, τα οποία πρέπει πραγματικά να ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους. Εμείς σας προτείνουμε:
Α. Σαλάτα με βιολογικά μαρούλια, ρόδι και dressing από μπαχαρικά, ταχίνι και φουντούκια
Β. Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, άγρια ρόκα, αχλάδι ποσέ, φιστίκια, cranberries, καπνιστό σολομό και dressing από μανταρίνι, παλαιωμένο ξύδι και μέλι
4. Κυρίως πιάτο
Για το πιο σημαντικό πιάτο του μενού έχουμε επιλέξει δύο προτάσεις ιδιαίτερων κρεατικών, τα οποία αν εκτελεστούν σωστά θα αποτελέσουν πραγματική αποκάλυψη!
Α. Αγριογούρουνο braise (μέθοδος αργού μαγειρέματος, ιδανικό για σκληρά κομμάτια κρέατος), σε σάλτσα με κονιάκ, δεντρολίβανο, κοκκάρι και κυδώνια
Β. Ψητό στήθος πάπιας με φουντούκι, μπύρα, κόκκινη κινόα και μανιτάρια
5. Επιδόρπιο
Τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα στην Ευρωπαϊκή ζαχαροπλαστική με τους κορμούς, καθότι θυμίζουν κορμούς (χριστουγεννιάτικων) δέντρων, όπως λέει και το όνομά τους. Σας προτείνουμε δύο, για το ιδανικό κλείσιμο του μενού.
Α. Κορμός από μους κάστανου με κομποτέ αχλάδι
Β. Κορμός από μους bitter με crème nugat
Καλή επιτυχία!
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering & τον Chef Jean Louis Capsalas |