Επιδόρπιο & νηστεία: Πάρτε ιδέες για γλυκούς συνδυασμούς!
Η περίοδος της νηστείας για το Πάσχα ξεκινάει και μαζί ξεκινάει και ο προβληματισμός σας για το μενού που θα προτείνετε αυτές τις ημέρες στους πελάτες σας. Αν και μπορούμε να πούμε ότι με φαντασία και διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος θα εμπλουτίσετε με νηστίσιμα πιάτα τον κατάλογο σας, τι γίνεται με το επιδόρπιο;
Ακόμα και χωρίς αυγά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα και υγιεινά γλυκά, με λίγες θερμίδες, που οι πελάτες σας θα τα λατρέψουν! Το Δειπνοσοφιστήριον Catering σας προτείνει να χωρίσετε τα επιδόρπια σας στις παρακάτω 3 κατηγορίες για να ικανοποιήσετε όλους τους πελάτες σας και να καλύψετε όλα τα «γευστικά γούστα».
- Νηστίσιμα κέικ: Πορτοκαλιού, Ινδοκάρυδο, Λεμονιού με γλάσσο
- Νηστίσιμα σιροπιαστά: Μελαχρινή, Ροξάκια, Σάμαλι με μαστίχα
- Νηστίσιμα του κουταλιού: Φυστίκι Αιγίνης, Λεμόνι, Περγαμόντο
Παρακάτω σας έχουμε τη συνταγή για ΤΡΟΥΦΑ ΜΕ VISANTO που θα ξετρελάνει το κοινό σας!
Υλικά:
- 250 γρ κρέμα καρύδας
- 250 γρ visanto
- 750γρ σοκολάτα γάλακτος
- 150 γρ bitter
- 1 βανίλια
- Κακάο & σοκολάτα για την γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος και την bitter σε «μπεν μαρι». Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες. Κατόπιν πλάθουμε σε μικρά «μπαλάκια» τις τρούφες μας. Τις πασπαλίζουμε με κακάο ή σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Από το |