Φράουλες: tips για να εμπλουτίσετε το μενού σας και στα αλμυρά και στα γλυκά
Η φράουλα είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο. Αγαπημένο και για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους. Το χρώμα της και η γεύση της ελκύουν, με τρόπο που τοποθετούν τη φράουλα στην κορυφή της λίστας των αγαπημένων φρούτων, τόσο κατά τη διάρκεια της Άνοιξης όσο και του Καλοκαιριού.
Ο τρόπος για να απολαύσει κανείς τις φράουλες δεν είναι μόνο ένας… δηλαδή, ωραίες, ζουμερές και φρεσκοκομμένες μέσα σε μια φρουτοσαλάτα. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι, αρκεί να έχετε έμπνευση και δημιουργικότητα στην κουζίνα σας.
Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, την ίδια ώρα που οι αντιοξειδωτικές τους ουσίες είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε φράουλες; Θα πρέπει το χρώμα τους να είναι έντονο, το κοτσάνι τους να είναι πράσινο, να έχουν ελαφρύ χνουδάκι και τέλος να μην είναι «πατημένες».
Τις φράουλες μπορείτε να τις αξιοποιήσετε όχι μόνο σε γλυκές δημιουργίες αλλά και σε αλμυρές. Ας δούμε, λοιπόν, 10 προτάσεις για να εμπλουτίσετε το μενού σας και στα αλμυρά αλλά και στα γλυκά με την υπογραφή του Executive Chef Jean Louis Capsalas.
1. Στην πράσινη σαλάτα με σπανάκι ή διάφορα χόρτα όπως τα μυρώνια, μπορείτε να αντικαταστήσετε την τομάτα ή το τοματίνι με την φράουλα που είναι όξινη.
2. Στα φαγητά κατσαρόλας μπορείτε αντί για τομάτα να χρησιμοποιήσετε φράουλα.
3. Η φράουλα προτείνεται και για ορεκτικό. Δοκιμάστε κράκερς με μαλακό τυρί, φράουλες και δυόσμο.
4. Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, fusilli με πέστο από αβοκάντο, φράουλες, βασιλικό και ελαιόλαδο. Μια ιδιαίτερη επιλογή!
5. Φράουλες με μοτσαρέλα και κριθαρένιο παξιμάδι.
6. Σορμπέ φράουλας. Το σορμπέ φρούτων το προσφέρουμε μεταξύ πρώτου και κυρίως πιάτου για να αλλάξει η γεύση μας.
7. Cheese cake φράουλα.
8. Τάρτα φράουλας με σοκολάτα.
9. Μους φράουλας με σαβαγιάρ.
10. Και τέλος… η κλασική πάβλοβα με σιρόπι και φρέσκιες φράουλες.
Με τις παραπάνω ιδέες μπορείτε να εμπλουτίσετε το μενού σας και να ενισχύσετε την εικόνα του εστιατορίου σας αφού με ένα απλό και γευστικό υλικό, προτείνετε gourmet απολαύσεις.
Tip: Μην ξεχνάτε, να πλένετε με άφθονο κρύο νερό τις φράουλες και να τις αποθηκεύετε σε πλαστικό σκεύος όχι αεροστεγώς κλεισμένες.
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering & τον Chef Jean Louis Capsalas |