Φρούτα στη σχάρα!
Τα φρούτα –και κυρίως αυτά του Καλοκαιριού- γίνονται υπέροχα ψητά στη σχάρα. Η δυνατή θερμοκρασία της, κάνει τα φρούτα να βγάζουν όλα τα αρώματά τους. Η ζάχαρη που όλα τα φρούτα έχουν, καραμελώνει και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τα φρούτα στη σχάρα είναι μια ωραία πρόταση για το εστιατόριο σας αφού μπορείτε να τα σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος συνοδευόμενα από παγωτό ή ακόμη και γιαούρτι.
-Το ροδάκινο
Κόψτε στα δύο το ροδάκινο και αφαιρέστε του το κουκούτσι. Ψήστε το ώστε να βγάλει τα υγρά του και στη συνέχεια σερβίρετε με γιαούρτι, καλό θυμαρίσιο μέλι και κανέλα. Μπορείτε να προσθέσετε και θρυμματισμένα καρύδια αν το επιθυμείτε.
-Ο ανανάς
Η γεύση του ψητού ανανά είναι μαγική και συνδυάζεται πολύ καλά με την παρμεζάνα. Ψήστε τον ανανά και τοποθετείστε τον σε πιατέλα συνοδεία παρμεζάνας ή άλλων τυριών.
-Η μπανάνα
Δεν χρειάζεστε πολλά για να καταπλήξετε τους πελάτες σας. Ψήστε μπανάνες που μπορείτε και να τις έχετε πασπαλίσει με μαύρη ζάχαρη και σερβίρετε με παγωτό βανίλια. Μπορείτε και με παγωτό σοκολάτα, αφού ο συνδυασμός σοκολάτα-μπανάνα είναι αρκετά δημοφιλής. Για να κάνετε τη διαφορά, προτείνετε στους πελάτες σας παγωτό με γεύση σοκολάτα μπίτερ που θα πάει κόντρα στην πολύ γλυκιά γεύση της μπανάνας και το αποτέλεσμα θα είναι θεϊκό!
-Το καρπούζι
Κόψτε τριγωνικές φέτες καρπούζι και περάστε τις από τη σχάρα για λίγα λεπτά. Σερβίρετε στους πελάτες σας με μερικές σταγόνες μέλι και φύλλα μέντας. Γλυκό και δροσιστικό μαζί. Θα τους ενθουσιάσει!
-Το πεπόνι
Περάστε από τη σχάρα μικρότερα κομμάτια από πεπόνι. Δεν κινδυνεύετε να τα «χάσετε» μια και η σύστασή του είναι πιο συμπαγής. Στη συνέχεια βάλτε τα πάνω από παγωτό βανίλια και σερβίρετε με θρυμματισμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης. Εναλλακτικά περάστε κύβους από πεπόνι σε καλαμάκια, μαζί με βερίκοκα και ψήστε τα σαν σουβλάκια.