Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

H εποχή του burger

Πάντα έπαιζε δυνατά στο street food, τα τελευταία όμως χρόνια το burger έχει εξελιχθεί σε δυναμική τάση στο φαγητό, μπαίνοντας στο menu κάθε καλού εστιατορίου αλλά και κάθε all day χώρου. 

 

·         Το πιο σημαντικό στοιχείο ενός burger είναι το κρέας από το οποίο δημιουργήθηκε το μπιφτέκι. Ιδανικό κρέας θεωρείται η μοσχαρίσια σπάλα και το στήθος, διότι περιέχουν κάποια ποσότητα λίπους, γεγονός που δίνει ζουμερό και τρυφερό αποτέλεσμα.

·         Στο ψήσιμο, το medium-well είναι η ασφαλής οδός για ένα απολαυστικό πιάτο.

·         Τα burger από Angus Beef προτιμώνται ιδιαίτερα από τους ενημερωμένους καταναλωτές, που εκτιμούν αυτήν την σκωτσέζικη ράτσα η οποία εκτρέφεται και στην Ελλάδα.

·         Το burger από βιολογικό ή και σιτεμένο μοσχάρι είναι πιο μαλακό, έχει πιο έντονη γεύση και αποτελεί επιλογή για κάθε καλό εστιατόριο, όντας πιο ακριβό.

·         Ωστόσο, τα burger δεν φτιάχνονται μόνο από μοσχάρι. Μικρή προσθήκη χοιρινού κιμά (έως 20%) δεν είναι ασυνήθιστη, κάτι που όταν γίνεται σωστά ενισχύει τη γεύση. Υπάρχουν επίσης μπέργκερ από κρέας πουλερικών (γαλοπούλα, κοτόπουλο), από βουβαλίσιο κρέας, αποκλειστικά από χοιρινό, αλλά ακόμη και χορτοφαγικό (από λαχανικά ή φαλάφελ).

·         Στο ψωμί αποφύγετε τα βιομηχανικά και αναζητήστε χειροποίητα ψωμάκια που κρατούν καλά τα υλικά.

·         Μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα και άλλες σος και ντρέσινγκς, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο χειροποίητες, φτιαγμένες από εσάς. Το ίδιο ισχύει και για τις συνοδευτικές τηγανιτές πατάτες που πρέπει να είναι φρέσκιες και μόνο φρέσκιες.

·         Αποφύγετε τα συνηθισμένα τυριά και παίξτε με ελληνικά κασέρια, μεστές γραβιέρες ή ακόμη και καπνιστά τυριά για να απογειώσετε τις προτάσεις σας.

·         Όσον αφορά την τιμολόγηση και την ένταξη στο menu casual χώρων, αυτό που προτείνεται είναι δύο διαφορετικές εκδοχές ποσότητας. Δηλαδή, μια κανονική και μια extra large μερίδα. Για premium εστιατόρια, 1-2 ποιοτικές προτάσεις burger αρκούν, οι οποίες ιδανικά πρέπει να είναι signature, δηλαδή απόλυτα πρωτότυπες συνταγές. 

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο

deipno-chef.jpg