Καφέ - Καφεκοπτείο: Πώς πίνουν τον καφέ τους στον κόσμο;
Είναι ευρέως γνωστό ότι ο καφές αποτελεί αγαπημένη συνήθεια σε όλο τον κόσμο! Διαφορετικές κουλτούρες και λαοί έχουν προσθέσει την δική τους μοναδική πινελιά στην επεξεργασία των χαρμανιών του καφέ, στην προετοιμασία του ροφήματος, αλλά και στον τρόπο σερβιρίσματος. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις ιδιαιτερότητες της κατανάλωσης του καφέ σε διάφορα μέρη του κόσμου!
Αυστραλία - Flat White: Η συνταγή του αγαπημένου καφέ των Αυστραλών δεν διαφέρει πολύ από τον γαλλικό latte, με την ιδιαιτερότητα όμως ότι η ποσότητα είναι μικρότερη. Για να φτιάξετε Flat White, προσθέστε βελούδινο μικροαφρό πάνω από καφέ espresso.
Αυστρία - Wiener Mélange: Αυτή η Αυστριακή συνταγή καφέ θυμίζει αρκετά τον ιταλικό καπουτσίνο, όμως συμπληρώνεται επιπλέον με παστεριωμένο γάλα και αφρόγαλα, και συχνά με σαντιγί και σκόνη κακάο.
Βιετνάμ - Cà phê đá: Παγωμένο και πολύ γλυκό, αυτό το ισχυρό βιετναμέζικο ρόφημα παρασκευάζεται από χοντρόκοκκο καφέ, που φιλτράρεται σταγόνα-σταγόνα μέσα σε ένα ποτήρι που περιέχει ήδη συμπυκνωμένο γάλα και παγάκια.
Γαλλία - Café au lait: Στη Γαλλία το πρωινό ξύπνημα έχει μυρωδιά ζεστού καφέ αναμεμειγμένου με παστεριωμένο γάλα. Το μυστικό είναι το σερβίρισμα σε μεγάλο και πλατύ φλιτζάνι, ώστε να χωράνε μέσα του βουτιές από φρεσκοψημένο κρουασάν!
Ελλάδα – Frappe: Ο δικός μας αγαπημένος δροσιστικός φραπέ, έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 50 και αποτελείται από χτυπημένο στιγμιαίο καφέ με παγωμένο νερό και παγάκια. Ο πλούσιος απολαυστικός αφρός του είναι ένας άξιος εκπρόσωπος του ελληνικού καλοκαιριού!
Ιρλανδία -Irish Coffee: Αυτό το ρόφημα θυμίζει περισσότερο κοκτέιλ, αφού αποτελείται από ζεστό καφέ, συνδυασμένο με ιρλανδέζικο ουίσκι, ζάχαρη και βελούδινη κρεμώδη επικάλυψη. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τόσο δημοφιλές!
Ισπανία - Cafe Bombon: “Δίχρωμο” ρόφημα καφέ που αποτελείται από μια στρώση καυτού μαύρου καφέ και από μια αφράτη επικάλυψη χτυπημένου σακχαρούχου συμπυκνωμένου γάλακτος. Ιδανικό για όσους προτιμούν τις γλυκές γεύσεις στον καφέ.
Ιταλία - Espresso Romano: Μια εκδοχή του ιταλικού εσπρέσο, που σερβίρεται με μια φέτα λεμονιού (!), η οποία λένε ότι “ξεκλειδώνει” τις γλυκές αποχρώσεις του αρωματικού χαρμανιού.
Μαλαισία – Yuanyang: Μια αρμονική μίξη μαύρου καφέ, μαύρου τσαγιού και γάλακτος, συνθέτουν τον ισχυρό και αναζωογονητικό καφέ που πίνουν στην Μαλαισία. Το ρόφημα σερβίρεται σε ζεστή και σε κρύα εκδοχή.
Μεξικό - Café de Olla: Αυτός ο καφές σιγοβράζει κάθε πρωί στο Μεξικό μαζί με ξύλο κανέλας. Περιέχει ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ενώ για να ενισχύσουν τα αρώματα και τις γεύσεις του οι Μεξικάνοι, χρησιμοποιούν πήλινα φλιτζάνια για το σερβίρισμα.
Σενεγάλη - Café Touba: Ο παραδοσιακός Σενεγαλέζικος καφές φίλτρου περιέχει πιπέρι, τριμμένο γαρύφαλλο και άλλα αρωματικά μπαχαρικά στα χαρμάνια του.
Τουρκία - Türk Kahvesi: Στην Τουρκία ο παραδοσιακός καφές ψήνεται μέσα σε χάλκινο ή ορειχάλκινο μπρίκι. Η πρώτη ύλη είναι ψημένος και λεπτοκομμένος καφές που πίνεται αφιλτράριστος, όπως ακριβώς και ο ελληνικός. Σερβίρεται με παραδοσιακά λουκουμάκια και με παγωμένο νερό.
Φινλανδία – Kaffeost: Ο παραδοσιακός ζεστός καφές των Φιλανδών κατέχει τα πρωτεία της πρωτοτυπίας, αφού σερβίρεται με κυβάκια παραδοσιακού τυριού juustoleipä βουτηγμένα μέσα στο φλιτζάνι! Σίγουρα ένας ιδιαίτερος τρόπος για να αρχίσει κανείς τη μέρα του!