Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Κολοκύθα: Μερικά tips για το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό!

Η κολοκύθα συγκεντρώνει πλήθος θετικών στοιχείων. Συγκεκριμένα, έχει λίγες θερμίδες, σπουδαία θρεπτική αξία μιας και είναι πλούσια σε βιταμίνες Α & Β, μέταλλα, φυτικές ίνες, και θεωρείται ένα πολύ ευέλικτο και ικανό υλικό που μπορεί με την κατάλληλη μορφή να αναδείξει τις συνταγές σας και να εντυπωσιάσει τους πελάτες σας. 
Πώς όμως καθαρίζεται, συντηρείται και μαγειρεύεται για να «αναδείξει» τα ταλέντα της; Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να να γνωρίζει ένας καλός σεφ για να αξιοποιήσει σωστά αυτό το σπουδαίο κηπευτικό!  

 

Α. ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ

1)   Ακουμπάμε την κολοκύθα σε μια σταθερή βάση

2)   Την κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια της

3)   Στην συνέχεια την τεμαχίζουμε σε φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε από την κάθε φέτα το εξωτερικό σκληρό περίβλημα της.

Η σάρκα της είναι έτοιμη για πολλές και διαφορετικές παρασκευές, όπως τριμμένη, κομμένη σε μικρά κυβάκια ή ακόμα και σε φέτες για να δημιουργήσουμε αλμυρές και γλυκιές γεύσεις σε μορφή πουρέ, σούπας ή ακόμα και ψητή.

 

Β. ΠΩΣ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ

1)   Όταν αγοράσουμε μια κολοκύθα θα πρέπει να προσέξουμε να είναι σκληρή και να μην έχει χτυπήματα.  Δυστυχώς δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε αν είναι η σάρκα της είναι πολύ γλυκιά.  Ένα tip είναι αν το εξωτερικό της χρώμα είναι πιο βαθύ πορτοκαλί τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε μια γλυκιά ποικιλία.

2)   Η κολοκύθα διατηρείται εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος έως και 3 μήνες περίπου.

3)   Αν πάλι την έχετε καθαρίσει και κόψει σε φέτες την τυλίγετε σε μεμβράνη κουζίνας και την βάζετε για λίγες ημέρες στο ψυγείο.

4)   Στην κατάψυξη πάλι διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάντα όμως καθαρισμένη).

 

Γ. ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Εκτός από την κλασσική συνταγή κολοκυθόπιτας, σας προτείνουμε την κολοκύθα να την εντάξετε στα μενού σας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1)     Τηγανητή ως ορεκτικό

2)     Κομμένη σε κυβάκια για να εμπλουτίστε τις σαλάτες σας

3)     Για να αρωματίστε το ρύζι ή το ριζότο που έχετε στο μενού σας

4)     Για να δημιουργήστε σούπες βελουτέ ως πρώτο πιάτο

5)     Συνοδευτικό με τα ψωμάκια του κουβέρ για μια έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα

6)     Για να  φτιάξετε μια σπιτική μαρμελάδα με το άρωμα της γλυκιά της γεύσης και κεράστε τους πελάτες σας στο τέλος ενός ωραίου γεύματος.

 

TIP Παρουσίασης από τον σεφ: 

«Καθαρίστε την σάρκα της κολοκύθας με ένα κουτάλι και χρησιμοποιήστε το εξωτερικό της περίβλημα ως ένα βαθύ πιάτο για να σερβίρετε την κολοκυθόσουπα. Πίστεψέ με οι πελάτες σας θα ενθουσιαστούν. Προσοχή, για αυτό χρειάζεστε μικρές κολοκύθες.»

 

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg

Καλή επιτυχία!