Κρεοπωλείο: Είστε έτοιμοι για την Τσικνοπέμπτη; Έξυπνοι τρόποι για να προετοιμαστείτε κατάλληλα!
Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή εκείνη την ημέρα συνηθίζεται να ψήνουμε και η μυρωδάτη τσίκνα να διαχέεται παντού. Από αυτή την τσίκνα, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.
Ο απόλυτος προορισμός της ημέρας είναι το κρεοπωλείο και είναι ευκαιρία την ημέρα της Τσικνοπέμπτης να αυξήσετε τον τζίρο σας.
Δώστε βάση στους πρωταγωνιστές της ημέρας:
- Λουκάνικα
- Μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες
- Παϊδάκια
- Αρνάκι
- Σουβλάκια
- Μπιφτέκια
- Πανσέτες
- Κοτόπουλο
Εμπόρευμα.
Φροντίστε να έχετε επαρκείς ποσότητες, ώστε να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας και κυρίως ποιοτικό εμπόρευμα, για το οποίο εσείς θα είστε περήφανοι να προσφέρετε.
Μοιράστε τη γνώση σας στους πελάτες σας.
Πέρα από το καλό κρέας, σπουδαίο ρόλο παίζουν και η προετοιμασία και το ψήσιμο. Εσείς λοιπόν, ως μετρ του είδους των κρεατικών, δώστε στους πελάτες σας τις απαραίτητες οδηγίες, για να αναδείξουν τα κρεατικά σας και να εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο τη γεύση τους.
Συμβουλές που μπορείτε να δώσετε:
Η μαρινάδα πριν το ψήσιμο | |
Οι περισσότεροι παραβλέπουν το στάδιο της μαρινάδας και περνούν κατευθείαν στο ψήσιμο. Συμβουλέψτε τους για το πόσο σημαντικό είναι να μαριναριστεί το κρέας για να γίνει περισσότερο γευστικό και ζουμερό μετά το ψήσιμο. Tip: Ένας εύκολος τρόπος μαριναρίσματος είναι να τοποθετούν το κρέας σε σακουλάκι φαγητού, να το διατηρούν στο ψυγείο και να το ανακινούν κάθε τόσο μέχρι να έρθει η ώρα του ψησίματος. | |
Λαβίδα και όχι πιρούνι για το γύρισμα | |
Μια επίσης καλή συμβουλή που έχετε να τους δώσετε είναι, να γυρνούν το κρέας με λαβίδα και όχι με πιρούνι που τρυπά το κρέας και χάνει τους χυμούς του, οι οποίοι του είναι απαραίτητοι για να ψηθεί στο εσωτερικό του. |
|
Για τα σουβλάκια | |
Σίγουρα θα σας επισκεφθούν πολλοί που λατρεύουν τα σουβλάκια. Συμβουλεύστε τους να βυθίζουν τα ξυλάκια σε κρύο νερό για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ψήσιμο, ώστε να μην καούν. |
|
Αλάτι | |
Προλάβετε τους πελάτες σας από το συνηθισμένο λάθος του αλατιού. Επειδή το αλάτι στεγνώνει το κρέας και απορροφά την υγρασία του δεν αλατίζουμε «ποτέ» πριν ή κατά τη διάρκεια του ψησίματος. |
|
Λάδι | |
Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το κρέας πριν το ψήσουμε, το λίπος που περιέχει αρκεί για να ψηθεί σωστά και να κρατήσει τη γεύση του. |
Είστε ο σωστός επαγγελματίας τη σωστή στιγμή, για να τους δείξετε τον τέλειο τρόπο, για να απολαύσουν όσα τους προσφέρετε!
Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σας, χαμόγελο και εξυπηρετική διάθεση, σίγουρα θα τους δείτε πάλι σύντομα στο κατάστημά σας.