Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Κυριακή των Βαΐων: Τι ψάρια θα πιάσει το μενού σας;

Στη μοναδική νηστεία που επιτρέπεται το ψάρι είναι εκείνη της Σαρακοστής και ειδικά την Κυριακή των Βαΐων. Την Κυριακή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα το έθιμο είναι να τρώμε ψάρι και θαλασσινά, λόγω της σπουδαιότητας της γιορτής.

 

Προσαρμόστε λοιπόν το μενού σας για αυτή την ημέρα με ορεκτικά και κυρίως πιάτα που θα πρωταγωνιστήσουν το ψάρι και τα θαλασσινά.  Για την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πελατών σας δημιουργήστε ένα fix μενού.  Έτσι θα καθοδηγήσετε τους πελάτες σας να επιλέξουν πιο εύκολα και γρήγορα τα πιάτα τους, αλλά και θα οργανώνετε καλύτερα και την κουζίνα σας, αφού θα επικεντρωθείτε σε επιλεγμένες συνταγές .

Τα ψάρια που σας προτείνουμε ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός τους είναι:

ΒΡΑΣΤΑ: Πέρκα, σκορπιός, ροφός, σφυρίδα, δράκαινα
ΤΗΓΑΝΗΤΑ: Σαργός, τσιπούρα, μουρμούρα, σφυρίδα, γαλέος, σαλάχι, μαρίδα, γλώσσα, γαύρος
ΨΗΤΑ: Τόνος, κολιός, σκουμπρί, σαρδέλα, χέλι, κέφαλος, μπαρμπούνι, σπάρος, μελανούρι, σαργός, τσιπούρα, μουρμούρα

Για ορεκτικά προτείνουμε:
1. Tartar λαβράκι με mango, κόλιανδρο σε σφαίρα από καπνιστό σολομό, φύτρες μπουκέτο και πράσινο ελαιόλαδο με βανίλια & lime
2. Γαρίδες φλαμπέ με ρακί & πορτοκάλι σε πουρέ μελιτζάνας με ginger & μαϊντανό

 

Εντυπωσιάστε τους πελάτες σας με μια πρωτότυπη συνταγή:
«Κροκέτες αλμυρού μπακαλιάρου με πατάτα και σκόρδο, μπουκέτο ρόκα και πορτοκάλι»

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 250γρ μπακαλιάρος
  • 200γρ βρασμένη πατάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 120ml γάλα (χλιαρό)
  • Πιπέρι μαύρο
  • Φρέσκο θυμάρι 2 κλωναράκια
  • αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 70γρ ρόκα
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • Ξύσμα από λεμόνι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε την πατάτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι
2. Αφού καθαρίσουμε την πέτσα και τα κόκκαλα του μπακαλιάρου και το περάσουμε 2-3 φορές μέσα σε νερό για να φύγει το αλάτι, τον τοποθετούμε σε κατσαρόλα με χλιαρό γάλα, δάφνη και θυμάρι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι, σκόρδο και φρέσκο θυμάρι, τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, το ψήνουμε και το σπάμε με μια σπάτουλα
4. Κατόπιν ρίχνουμε τη λιωμένη πατάτα και την αναμειγνύουμε με τον μπακαλιάρο
5. Ρίχνουμε το γάλα (στο οποίο είχαμε βράσει πριν τον μπακαλιάρο) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πουρές.
6. Πλάθουμε σε στρογγυλές κροκέτες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg