Μπακαλιάρος σκορδαλιά και η ψαροταβέρνα σας παίρνει τα πάνω της!
Υπάρχουν αρκετά έθιμα στην ελληνική παράδοση που κάθε χρόνο τηρούνται από τους περισσότερους και παραδίδονται στις νεότερες γενιές. Μια ημέρα που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και έθιμα είναι και η 25η Μαρτίου. Εκτός του ότι είναι επίσημη αργία, η συγκεκριμένη μέρα έχει συνδεθεί με τις παρελάσεις και με το γιορτινό τραπέζι που περιλαμβάνει μπακαλιάρο σκορδαλιά.
Καθώς λοιπόν πολλοί θα προτιμήσουν να απολαύσουν το νόστιμο αυτό πιάτο σε κάποια ταβέρνα, είναι ευκαιρία να προετοιμάσετε την ψαροταβέρνα σας έτσι ώστε να πάρει τα πάνω της!
Πώς θα αναδείξετε το πιάτο της ημέρας: Πέρα από την κλασική και αγαπημένη εκδοχή του μπορείτε να δοκιμάστε μερικές πρωτότυπες ιδέες σερβιρίσματος και μαγειρέματος. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε διάφορες παραλλαγές για τη σκορδαλιά και να τη φτιάξετε με ξηρούς καρπούς, ή λαχανικά, όπως για παράδειγμα με μελιτζάνα. Επίσης, το κουρκούτι του μπακαλιάρου μπορεί να γίνει με υλικά όπως η μπύρα αντί για σόδα και ρυζάλευρο. Πρωτοτυπήστε και στον τρόπο σερβιρίσματος. Για παράδειγμα, σερβίρετε τις κροκέτες μπακαλιάρου σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια μεγάλη πιατέλα και συνοδεύστε τις με διάφορες σάλτσες, τη σκορδαλιά και τις παραλλαγές της. Με αυτό τον τρόπο θα εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας που πιθανόν να θέλουν να πειραματιστούν γευστικά.
Τα ορεκτικά επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο. Δημιουργήστε κάποια ιδιαίτερα ορεκτικά που θα αναδείξουν τον μπακαλιάρο. Δώστε βαρύτητα στις σαλάτες και στα ψητά λαχανικά έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία και να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.
Φαγητό χωρίς ποτό δεν γίνεται! Κρασί, ούζο και τσίπουρο έχουν την τιμητική τους. Δώστε αρκετές επιλογές στους πελάτες σας για να έχουν το προνόμιο να επιλέξουν το ποτό της αρεσκείας τους!
Και φυσικά το γλυκό τελείωμα του μενού. Για να ευχαριστήσετε τους πελάτες σας προσφέρετε ως κέρασμα στο τέλος του γεύματος μερικά γλυκάκια, κατά προτίμηση παραδοσιακά και νηστίσιμα. Τα σιροπιαστά, τα γλυκά του κουταλιού και ο χαλβάς είναι μερικά από τα προτιμόμενα εκείνη την ημέρα.