Ο καιρός άλλαξε, το μενού σας θα μείνει ίδιο; Δείτε ιδέες για ανοιξιάτικα μενού!
4/17/2017
Η κάθε εποχή έχει τις ομορφιές και τα αντίστοιχα φρέσκα υλικά της, φρούτα και λαχανικά. Έτσι και το μενού του εστιατορίου σας μπορεί να συντονίζεται με την εποχή και ανανεώνεται κάθε τόσο. Σημασία έχει να βρείτε τη χρυσή τομή και να επιλέξετε πιάτα που να ακολουθούν μια συνοχή γεύσεων, να ταιριάζουν μεταξύ τους και να ευχαριστούν συνολικά τους πελάτες σας.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές, για να ξεκινήσετε να στήνετε και να δημιουργείτε ένα ελκυστικό μενού.
- Τα ορεκτικά πρέπει να είναι ιδιαίτερα, ώστε να δελεάζουν, και σε μικρές ποσότητες. Οι σούπες να σερβίρονται σε μικρά μπολ και να βασίζονται σε λαχανικά εποχής. Συγκεκριμένα, για τον μήνα Απρίλιο τα λαχανικά που ευδοκιμούν είναι: Αγκινάρες, μαρούλι, παντζάρι, ραδίκια, σπαράγγια, σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, μανιτάρια. Δημιουργήστε μια κρύα σούπα ή ορεκτικά με τα παραπάνω υλικά. Ριζότο με σπαράγγια ή χούμους από αγκινάρες είναι ιδιαίτερες και ελκυστικές επιλογές για πρώτο πιάτο.
- Στις ημέρες μας οι Γάλλοι chef προτείνουν και σερβίρουν 2 σαλάτες. Μια πριν το κυρίως και μια σαλάτα στο τέλος, ειδικά αν ακολουθεί κάποιο πλατώ τυριών. Υιοθετήστε αυτή την καινοτομία και εντυπωσιάστε!!!
- Αν χρησιμοποιήσετε στο μενού σας ψάρι για ορεκτικό, προσέξτε να είναι ελαφρύ, βραστό με λαχανικά και όχι μαγειρεμένο με πλούσιες λιπαρές σάλτσες.
- Τέλος, το επιδόρπιο εκτός από εντυπωσιακό φροντίστε να είναι και πλούσιο σε ανοιξιάτικα φρούτα, όπως λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια. Μια τάρτα λεμόνι ή ένα γλυκό του κουταλιού μανταρίνι, για παράδειγμα, θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους λάτρεις της σοκολάτας.
Σκεφτείτε απλά, επικεντρωθείτε σε αγνά, φρέσκα υλικά της άνοιξης και βάλτε πολύ μεράκι και αγάπη στις δημιουργίες σας. Έτσι, θα έχετε και το εστιατόριο σας «γεμάτο» αλλά και ικανοποιημένους πελάτες.
Καλή επιτυχία!