Παιδικό Μενού
Τα σχολεία έκλεισαν και μύρισε πια Καλοκαίρι. Η διάθεσή μας σιγά σιγά ανεβαίνει καθώς πλησιάζουν οι καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές. Τα καλοκαιρινά μας βράδια θα βρίσκουν τους περισσότερους από εμάς σε μικρά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, σε εστιατόρια με κήπο ή ακόμα και σε εστιατόρια με θέα τα φώτα της πόλης. Τι κάνουμε όμως με τα παιδιά μας; Τα αφήνουμε στο σπίτι; Ή περνάμε μαζί τους οικογενειακές βραδιές;
Ο μοναδικός προβληματισμός τον γονέων είναι τι θα φάνε τα παιδιά τους εκεί που θα πάνε. Τους δίνουμε, λοιπόν, τη λύση και προσφέρουμε μέσα από τον κατάλογό μας ένα παιδικό μενού με μερίδες προσαρμοσμένες στις παιδικές προτιμήσεις. Με τον τρόπο αυτό δεν θα προβληματίσουμε τους γονείς για το αν πρέπει να επιλέξουν το εστιατόριό μας. Το αντίθετο μάλιστα. Μικροί και μεγάλοι θα χαλαρώσουν και θα περάσουν όμορφα.
5 Tips για τον σχεδιασμό του παιδικού καταλόγου
1. Αναφέρετε στον κατάλογό σας ότι η κουζίνα σας δεν χρησιμοποιεί σκόνες μαγειρικής, κονσέρβες και φούρνο μικροκυμάτων.
2. Αναφέρετε ακόμη ότι το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε είναι εξαιρετικό παρθένο και μην παραλείψετε να αναγράψετε και τον τόπο προέλευσής του.
3. Γράψτε στους καταλόγους σας ότι τα κρέατα είναι νωπά.
4. Ο κατάλογός σας θα πρέπει να αναφέρει ότι τα θαλασσινά σας είναι φρέσκα και μόνο αν υπάρχουν κατεψυγμένα θα πρέπει να το αναφέρετε στον κατάλογο ώστε να το γνωρίζουν οι γονείς.
5. Προτιμήστε όλα τα τυριά και τα αλλαντικά σας να είναι ελληνικής προέλευσης.
5 Προτάσεις για παιδικό μενού
1. Σαλάτα του Καίσαρα παιδική
Παρουσιάστε σε ένα μικρό pot, πράσινα φρέσκα λαχανικά, πολύχρωμα τοματίνια, ψητό κοτόπουλο, τυρί και μακαρόνια βίδες. Πλούσια σαλάτα σε βιταμίνες και αρκετά χορταστική όπως ένα ολοκληρωμένο πιάτο.
2. Ζυμαρικά που τα παιδιά λατρεύουν
Προτείνετε 2 διαφορετικές σάλτσες. Μια λευκή και μια κόκκινη ώστε να ικανοποιήσετε και τους πιο απαιτητικούς λιλιπούτειους πελάτες σας. Προτιμήστε τα ζυμαρικά σας να είναι είδη όπως οι πέννες, οι φαρφάλες και γενικότερα είδη ζυμαρικών που μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους οι μικροί σας πελάτες.
3. Mini burger
Τα παιδιά λατρεύουν αυτή τη λιχουδιά. Αφράτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με τοματούλα, τυράκι και κέτσαπ και δεν χρειάζεται να τα κυνηγάτε για να φάνε. Συνοδεύστε το με σπιτικές πατάτες όχι τηγανιτές αλλά στον φούρνο. Είναι μια εναλλακτική πρόταση, προκειμένου να γίνουν πιο υγιεινές.
4. Κοτομπουκιές με ρύζι
Φτιάξτε κοτομπουκιές από φιλέτο κοτόπουλο, παναρισμένες με αυγό και τριμμένη φρυγανιά. Αντί να τις τηγανίσετε, μπορείτε να τις βάλετε στον φούρνο και να τις συνοδεύσετε με ρύζι και σπιτική κέτσαπ.
5. Θαλασσινά κεφτεδάκια
Και αφού καλύψαμε τη σαλάτα, το μοσχάρι, το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά, για να ολοκληρώσετε τη διατροφική αξία και ταυτόχρονα να είναι και το πιάτο σας ελκυστικό για τους μικρούς σας πελάτες… προτείνετε τα θαλασσινά. Καλαμαράκι, σουπιές και χταπόδι, είναι τα 3 είδη θαλασσινών που μπορείτε να πολτοποιήσετε και μαζί με μυρωδικά να φτιάξετε λαχταριστά κεφτεδάκια. Μια ωραία ιδέα είναι να τα σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και τοματίνια.
Καλή επιτυχία!
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering & τον Chef Jean Louis Capsalas |