Πρωτότυπα ανοιξιάτικα γλυκά με Φράουλες!
Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για εντυπωσιακά γλυκά που εκτός του ότι είναι πολύ γευστικά, συνήθως έχουν και λιγότερες θερμίδες.
Ας δούμε μερικά από αυτά και τον τρόπο που μπορείτε να τα παρασκευάσετε εύκολα τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους.
ΠΑΒΛΟΒΑ
Ένα από τα πιο απλά και υπέροχα γλυκά με φράουλα είναι η πάβλοβα: με αφράτη μαρέγκα, κρέμα σαντιγί και φράουλες. Για μία ατομική μερίδα μπορείτε να συνθέσετε μία μικρή φωλιά μαρέγκας, σαντιγί και τις φράουλες από πάνω κομμένες σε μικρά κομμάτια. Εκτός από την αξεπέραστη γεύση του, το γλυκό αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό στην όψη και τραβάει τα βλέμματα.
ΦΟΝΤΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Επίσης πολύ απλό στην προετοιμασία του, το φοντύ σοκολάτας μπορεί να γίνει ένα από τα best sellers του καταστήματός σας. Σε ένα όμορφο σκεύος που προσφέρεται για φοντύ, τοποθετήστε τη σοκολάτα που μπορεί να γίνει απλά λιώνοντας κουβερτούρα και προσθέτοντας μερικά μπαχαρικά, όπως κανέλα, πιπέρι καγιέν, κάρδαμο αλλά και κρέμα γάλακτος αν θέλετε να φτιάξετε μία απλή γκανάς, και τοποθετήστε γύρω γύρω ολόκληρες φράουλες και πιρουνάκια φρούτου.
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ
Φτιάξτε το δικό σας παγωτό εύκολα και γρήγορα ανακατεύοντας 1 κιλό καθαρισμένες και πολτοποιημένες φράουλες με 400ml κρέμα γάλακτος, 200 γρ. γιαούρτι, 5 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη και δύο βανίλιες. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή για την παρασκευή του, διαφορετικά, τοποθετείτε το μίγμα στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη για 3-4 φορές συνολικά, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Σερβίρετέ το σε ψηλά ποτήρια παγωτού, γαρνίρετε με φράουλες και σιρόπι και είναι έτοιμο!
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΑΣ
Μία άλλη ιδέα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δώσετε γεύση και άρωμα φράουλας στα γλυκά σας είναι να ετοιμάσετε μία ποσότητα σάλτσας φράουλας. Θα χρειαστείτε ίσες ποσότητες από πολτοποιημένες φράουλες, ζάχαρη και νερό. Σιγοβράστε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό, προσθέστε τις φράουλες πολτοποιημένες και μετά από 3-4 λεπτά η σάλτσα είναι έτοιμη. Αφήστε την να κρυώσει και σερβίρετέ την σαν συνοδεία σε οποιοδήποτε γλυκό του καταλόγου σας μπορεί να ταιριάζει, όπως με γλυκά σοκολάτας, πανακότα, σουφλέ, παγωτά κ.ά.
ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΟΤΟ
Για τις πιο βραδινές ώρες, να ένα γλυκό που συνδυάζει τα υπέροχα αρώματα της φράουλας με το κρασί. Βράστε 300 γρ. ώριμες φράουλες, με 300 ml Μαυροδάφνη Πατρών, 100 γρ. ζάχαρη, και 2 γαρύφαλλα για 20 λεπτά. Πολτοποιήστε το μίγμα και σουρώστε καλά. Σε γυάλινα ποτήρια βάλτε φρέσκες φράουλες, απογεμίστε με το μίγμα και αφήστε για 30 λεπτά να μαριναριστούν οι φράουλες πριν το σερβίρισμα. Διακοσμήστε με ένα φύλλο δυόσμου ή μέντας.
Οι φράουλες μάς δίνουν αμέτρητες ευκαιρίες για γλυκές δημιουργίες με φαντασία και ακαταμάχητη εμφάνιση. Προτείνετέ τις στο τέλος του γεύματος, αλλά και με τον καφέ και το τσάι ή μαζί με το παιδικό μενού.