Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Σούπες, το πιάτο του φθινοπώρου! Νόστιμες ιδέες από το Δειπνοσοφιστήριον.

Ο χειμώνας πλησιάζει και μαζί του φέρνει μια σειρά καλούδια που εκπέμπουν θαλπωρή και ζεστασιά, ισορροπώντας τις κλιματολογικές συνθήκες. Ο λόγος για τις ζεστές σούπες, που είναι ένα γεύμα με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. 

 

Ας δούμε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε τις τέλειες σούπες για τους πελάτες σας και μια εύκολη συνταγή, που θα προσθέσει μια εξωτική νότα στο τραπέζι τους.

  • Προτιμήστε ελαιόλαδο αντί  για βούτυρο ή άλλα φυτικά λίπη. Ιδανικά, ένα αγουρέλαιο θα δώσει φρουτώδη γεύση και ταιριάζει τέλεια με τα λαχανικά.
  • Στο φλέγον θέμα του ζωμού, επιλέξτε κύβους ή συμπυκνωμένες ρευστές συνθέσεις, που θα σας εξοικονομήσουν σημαντικό χρόνο και θα τελειοποιήσουν το αποτέλεσμα.
  • Τα καυτερά μπαχαρικά και οι πιπεριές, πέρα από το ότι ανεβάζουν το «θερμόμετρο» των γεύσεων βελτιώνουν τον ανοσοποιητικό και λειτουργούν ευεργετικά σε περιπτώσεις κρυωμάτων και ιώσεων. Απλά μην το παρακάνετε, γιατί θα επικαλύψετε τις υπόλοιπες γεύσεις.
  • Προσθέστε μικρά ζυμαρικά, όπως κοφτό μακαρονάκι για παράδειγμα. Θα δέσουν τη σούπα και θα την κάνουν ακόμη πιο χορταστική.
  • Πειραματιστείτε με τον τραχανά. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό υλικό, που μπορεί να σταθεί και μόνο του (υπό μορφή σούπας), αλλά και να γίνει ακόμη πιο πλούσιο με την προσθήκη ψιλοκομμένων αλλαντικών. Απλά χρησιμοποιήστε περισσότερο νερό, για μια σούπα με τραχανά.

 

Συνταγή: Βελουτέ Γλυκοπατάτας με Γάλα Καρύδας

Υλικά (για  4 άτομα)

  • 300 γραμμάρια γλυκοπατάτες σκληρές
  • 200 γραμμάρια πατάτες σκληρές
  • 200 γραμμάρια γάλα καρύδας
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους και σκεπάζουμε με το ζωμό.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με πιρούνι τεμαχίζουμε τις πατάτες μέχρι να λειώσουν.
  • Ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το γάλα καρύδας, το οποίο δεν πρέπει να βράσει.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

 

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg