Σύκα φρέσκα και ξερά: Πώς να τα ενσωματώσετε στο μενού σας
Το σύκο είναι φρούτο καλοκαιρινό που όλοι αγαπούν. Ωφέλιμο για την υγεία καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες πολύτιμες για τον οργανισμό.
Αρκετοί επιλέγουν να τα αποξηράνουν προκειμένου να τα απολαμβάνουν όλη τη χρονιά. Άλλοι τα μετατρέπουν σε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού. Τα σύκα μια και είναι τόσο δημοφιλή, δεν πρέπει να λείπουν με κανένα τρόπο από τα πιάτα της επιχείρησής σας. Ας δούμε πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στο menu σας.
-Προσθέστε σύκα φρέσκα ή ξερά κομμένα σε μικρά κομματάκια, μέσα σε μια πράσινη σαλάτα με τοματίνια, παρμεζάνα και προσούτο. Η γλύκα τους θα κάνει ωραία αντίθεση με την πικάντικη γεύση της παρμεζάνας και οι πελάτες σας θα ενθουσιαστούν.
-Μια άλλη ιδέα για σαλάτα στην οποία όμως τα σύκα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι η σαλάτα με σύκα φρέσκα, πεπόνι και μοτσαρέλα.
-Φτιάξτε chutney σύκου για να συνοδεύσετε με αυτό κρέατα, πουλερικά, θαλασσινά, αλλαντικά αλλά και τυριά. Μια απολαυστική ιδέα που απογειώνει τα πιάτα.
-Τα ξερά σύκα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γέμιση που θα φτιάξετε για το φιλέτο γαλοπούλας ή για το γεμιστό ψαρονέφρι σας.
-Οι μπρουσκέτες με σύκα είναι ιδιαιτέρως αγαπητές και ξαφνιάζουν ευχάριστα τους πελάτες των εστιατορίων. Φρυγανισμένο ψωμί με τυρί κρέμα ή κατίκι Δομοκού, δεντρολίβανο και φρέσκο σύκο περασμένο από τη σχάρα για λίγα λεπτά.
-Τα σύκα έχουν κι αυτά τη θέση τους σε μια πίτσα με λεπτή τραγανή βάση, πικάντικη σάλτσα ντομάτας, προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα.
-Μια γλυκιά τάρτα με φρέσκα σύκα ή ένα ζουμερό κέικ με κομματάκια από αποξηραμένα σύκα, είναι μια πολύ ωραία πρόταση για πρωινό ή brunch.
-Τέλος, προσθέστε κομματάκια από φρέσκο σύκο σε παγωτό βανίλια ή γιαούρτι. Πασπαλίστε με θρυμματισμένους, ανάλατους ξηρούς καρπούς και παρουσιάστε το ως επιδόρπιο στους πελάτες σας στο τέλος ενός γεύματος.