Τα φρέσκα του Απρίλη! Ιδέες για να τα αξιοποιήσετε στον κατάλογό σας.
Απρίλης, ο μήνας του χρώματος και της γεμάτης γεύσης! Η άνοιξη ευνοεί το γέμισμα των μποστανιών και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του μήνα είναι ιδανική πρώτη ύλη για τον κατάλογό σας.
Δείτε παρακάτω ποια υλικά πρωταγωνιστούν και προτάσεις για να τα αξιοποιήσετε.
Φρούτα:
Στα φρέσκα φρούτα θα βρείτε φράουλες και αβοκάντο ενώ ακόμα υπάρχουν λεμόνια, πορτοκάλια και περγαμόντο!
Milkshakes & smoothies με συνδυασμούς φρούτων και προσθήκη γάλακτος και γιαουρτιού αντίστοιχα είναι στις χορταστικές και δροσιστικές επιλογές, που θα αγαπήσουν οι πελάτες σας.
Coctails με φρουτένια γεύση αλλά και διακόσμηση με τις φλούδες ή κομμάτια φρούτων θα δώσουν boost στις πωλήσεις σας.
Παραδοσιακά και υγιεινά, αξιοποιήστε τα φρούτα στην πρωταρχική μορφή τους σε φρουτοσαλάτα ή ακόμα και σε γλυκό του κουταλιού.
Λαχανικά:
Φρεσκάδα μοσχοβολούν οι αγκινάρες, ο αρακάς, τα κουκιά, τα σπαράγγια, το φινόκιο, τα μαρούλια, η ρόκα ενώ στα ράφια ακόμα υπάρχουν το σπανάκι, το λάχανο το κουνουπίδι και το πράσο.
Τάρτες λαχανικών & κις λορέν είναι στις must επιλογές.
Σαλάτες γεμάτες δροσιά και γεύση με ιδιαίτερους συνδυασμούς ακόμα και φρούτων είναι ιδανικές επιλογές. Ένα παράδειγμα είναι ο συνδυασμός βραστής πατάτας, σπαραγγιών και πέστο ρόκας.
Οι λαχανοντολμάδες είναι στα αγαπημένα πιάτα του μήνα και το λαχανόρυζο, αν η παραδοσιακή κουζίνα είναι στο αντικείμενο της επιχείρησής σας, επιβάλλεται να τα συμπεριλάβετε στο μενού!
Κυρίως πιάτα που εντυπωσιάζουν και χορταίνουν υγιεινά είναι:
· Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσο και λιαστή ντομάτα
· Χοιρινό πρασοσέλινο
· Πρασοτηγανιά
· Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά
· Ομελέτα φούρνου με αρακά, καρότο και αγκινάρες
· Φιλέτο με σπανάκι
· Αγκινάρες γλυκόξινες
· Φριτάτα με αγκινάρες και φέτα