Επικοινωνία
2168080500 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο & χρέωση βάσει παρόχου)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Τα υλικά-κλειδιά του Οκτώβρη, για κάθε επαγγελματία! Τα γνωρίζετε;

Όπως κάθε μήνας έτσι και ο Οκτώβρης έχει τα δικά του υλικά που μπορούμε να τα βρούμε σε αφθονία και σε πολύ καλή ποιότητα. Ο καταναλωτής πάντοτε νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν βρίσκεται σε έναν χώρο που γνωρίζει και εφαρμόζει με απόλυτο επαγγελματικό τρόπο τη δουλειά του προτείνοντας πρώτες ύλες της εποχής.

 

Για τον Οκτώβρη λοιπόν τα υλικά-κλειδιά για κάθε επαγγλματία είναι:

  • Πράσο: Το πράσο ανήκει στην οικογένεια του σκόρδου και του κρεμμυδιού και περιέχει πολύτιμα συστατικά για την υγεία όπως φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Είναι πολύ νόστιμο και χαρίζει ιδιαίτερη γεύση όπου και αν το χρησιμοποιήσετε ως επαγγελματίας. Μπορείτε να προτείνετε πιάτα με βάση το πράσο ή να το προσθέσετε σε σάλτσες ή σε κυρίως φαγητά. Ταιριάζει σε πίτες, σε πιάτα με κρέας, σε συνδυασμό με ρύζι και  μαγειρεμένο με άλλα λαχανικά σε αλμυρές τάρτες, με όσπρια και ψάρι!

  • Μανταρίνι: Μια γεύση δροσερή και καλοκαιρινή είναι απαραίτητη σε κάθε φρουτοσαλάτα, χυμό ή γλυκό. Τα μανταρίνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχει αντιοξειδωτικά, κάλιο και άλλα πολλά θρεπτικά συστατικά. Προβάλλετε το φθινοπωρινό αυτό φρούτο με πιάτα υγιεινής διατροφής ή φρουτένια γλυκά ή ακόμα χρησιμοποιήστε το για γκουρμέ πιάτα και για να αναδείξετε την ήπια οξύτητα των αλμυρών πιάτων σας.

  •  Μοσχαρίσιο κρέας: Το μοσχαρίσιο κρέας είναι η κατάλληλη επιλογή για φθινοπωρινά πιάτα. Είναι πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου, ψευδάργυρου και βιταμινών ενώ μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και είναι βασικό συστατικό σε πολλά φαγητά.

  • Λούτσος: Το ψάρι αποτελεί σημαντική κατηγορία διατροφής και κάθε επαγγελματίας πρέπει να το έχει εντάξει στο μενού του. Ο λούτσος είναι μια πολύ καλή επιλογή για το μήνα Οκτώβρη καθώς το χειμώνα είναι δύσκολο να βρεθεί στις αγορές. Ο λούτσος είναι ένα όμορφο ψάρι με ιδιαίτερο σχήμα και χρώμα με πολύ λευκό κρέας και λεπτή γεύση. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και σε συνδυασμό με μπαχαρικά και λαχανικά για πιο ιδιαίτερες γεύσεις. Μπορείτε να τον προσφέρετε σε λαδόκολλα με λεμόνι, ψητό στο φούρνο με ντομάτα, ψητό στα κάρβουνα, ή μαγειρέψτε το φιλέτο του τηγανητό συνοδευόμενο από λαχανικά εποχής!