Tips: ανανεώστε το menu σας ενόψει Καλοκαιριού
Το Καλοκαίρι πλησιάζει. Για την Ελλάδα, μάλιστα, είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ανανεώσετε το menu της επιχείρησής σας. Η μετάβαση από το menu του Χειμώνα, στο menu του Καλοκαιριού είναι εύκολη, αφού η ποικιλία των αγαθών είναι τέτοια, που μπορείτε πραγματικά να οργανώσετε τα πιάτα σας χωρίς περιορισμούς. Ας δούμε κάποια tips για την ανανέωση του menu της επιχείρησής σας ενόψει Καλοκαιριού.
-Οι σαλάτες φορούν τα καλοκαιρινά τους
Οι σαλάτες είναι περισσότερο δημοφιλείς το Καλοκαίρι αφού ελαφριές και φρέσκιες καθώς είναι, αποτελούν απάντηση στις απαιτήσεις των πελατών για κάτι «ελαφρύ». Η ποικιλία των λαχανικών και τα χρώματά τους είναι τέτοια που κάνουν το αποτέλεσμα πιο ελκυστικό και σίγουρα θα φτιάξουν τη διάθεση των πελατών σας. Μην παραλείψετε να προσθέσετε στις σαλάτες σας και φρούτα, όπως οι φράουλες, το πεπόνι και αργότερα τα σταφύλια και τα σύκα.
-Ψητό κρέας και όχι μόνο…
Το ψητό κρέας είναι μια κλασική επιλογή για όσους το αγαπούν και θέλουν να αποφύγουν τα πολλά καρυκεύματα και το «βαρύ» μαγείρεμα του Χειμώνα. Αν συνδυάσετε το ψητό κρέας με ψητά λαχανικά, τα πιάτα σας θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον. Λαχανικά όπως οι πιπεριές, το φινόκιο, οι μελιτζάνες, τα σπαράγγια –νωρίς το Καλοκαίρι- και φυσικά τα τοματίνια ή ακόμη και κάποιες ροδέλες κρεμμυδιών, μπορούν να συνοδεύσουν το ψητό κρέας. Ακόμη, μην διστάσετε να ψήσετε στη σχάρα φρούτα όπως τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και οι μπανάνες. Μπορούν να συνοδεύσουν πολύ σωστά κάποια αλμυρά πιάτα ή μπορείτε να τα προσφέρετε ως επιδόρπιο.
-Ψάρια και θαλασσινά
Τα ψάρια και κυρίως τα θαλασσινά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή το Καλοκαίρι. Το ψητό ψάρι στη σχάρα είναι ένα ελκυστικό πιάτο στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Ελαφρύ, υγιεινό και απολαυστικό τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού. Ομοίως και μια πιατέλα με ποικιλία οστρακοειδών, είναι αρκετά δελεαστική για το μεσημεριανό γεύμα μετά το μπάνιο στη θάλασσα καθώς και στο δείπνο μιας ζεστής καλοκαιρινής νύχτας. Και φυσικά, μην παραλείψετε το χταπόδι στα κάρβουνα αλλά και τις αγαπημένες του Καλοκαιριού: γαριδομακαρονάδα, καραβιδομακαρονάδα και αστακομακαρονάδα. Αποτελούν θεσμό.
-Καλοκαιρινά ποτά
Εμπλουτίστε την κατηγορία με τα ποτά στον κατάλογο του menu της επιχείρησής σας, προσθέτοντας καλοκαιρινά cocktails. Οι περιγραφές τους και μόνο θα βάλουν τους πελάτες σας σε καλοκαιρινή διάθεση. Γεύσεις φρούτων καλά συνδυασμένες με αλκοόλ, πάγο, αρωματικά φύλλα μέντας, δυόσμου, βασιλικού. Μπορείτε ακόμη να τους προσφέρετε μη αλκοολούχα sorbet φρούτων για αλλαγή γεύσης. Επιλέξτε πρωτότυπα ποτήρια και διακοσμήστε τα καλοκαιρινά ποτά σας με λεπτές φέτες φρούτων.