Tips για να φέρετε το φθινόπωρο στην επιχείρησή σας
Το τέλος του καλοκαιριού σε κανέναν δεν αρέσει, όμως η μετάβαση στην επόμενη εποχή είναι πάντα μια αφορμή για αλλαγή, έμπνευση και δημιουργία. Μια επιχείρηση εστίασης οφείλει να προσαρμόζεται σε αυτές τις αλλαγές. Το φθινόπωρο είναι μια εποχή με τη δική της χάρη και έχετε κάθε λόγο να προσαρμόσετε σε αυτήν το εστιατόριο ή την ταβέρνα σας.
Ας δούμε έξυπνα tips για να φέρετε το φθινόπωρο στην επιχείρησή σας.
-Ξεκινώντας από το menu
Προσθέστε φθινοπωρινά στοιχεία και υλικά. Η κολοκύθα, τα κυδώνια, τα ρόδια είναι κάποια από αυτά που θα δώσουν στο menu σας μια φθινοπωρινή νότα. Όσο πιο βαθιά προχωράμε στο φθινόπωρο, αφαιρέστε από τους καταλόγους σας τα δροσιστικά smoothies και τα sorbet. Βάλτε στη θέση τους ζεστά αφεψήματα, καφέδες φίλτρου με αρώματα και παίξτε με τη σοκολάτα!
Ακόμη και το επιδόρπιο που πιθανόν προσφέρετε δωρεάν στους πελάτες σας μπορεί να έχει φθινοπωρινό χαρακτήρα. Τέλος τα παγωτά και τα δροσερά γλυκίσματα. Η πορτοκαλόπιτα, τα σιροπιαστά και φυσικά τα φρούτα του φθινοπώρου όπως μήλο με κανέλα, πορτοκάλι, αχλάδι καραμελωμένο, σύκα όσο υπάρχουν στην αγορά είναι οι σωστές επιλογές για το φθινοπωρινό επιδόρπιο.
-Η διακόσμηση
Η φθινοπωρινή διακόσμηση θέλει πιο ζεστές αποχρώσεις. Αν τα τραπεζομάντιλα στην επιχείρησή σας είναι υφασμάτινα, τότε κινηθείτε σε αποχρώσεις του σάπιου μήλου, του πορτοκαλί, του καφέ σοκολά, του βυσσινί ή του πετρόλ. Τοποθετήστε πάνω στα τραπέζια μικρά βαζάκια με μερικά χρυσάνθεμα. Αν πάλι προτιμάτε τα κεριά, το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι σωστές εποχές για να τοποθετήσετε ένα αρωματικό κερί με άρωμα βανίλια ή σανταλόξυλο πάνω στα τραπέζια. Τα αποξηραμένα φύλλα δίνουν και αυτά μια φθινοπωρινή νότα. Μπορείτε ή να επιλέξετε κάδρα για τους τοίχους με τοπία λουσμένα στα κιτρινισμένα φύλλα του φθινοπώρου ή ακόμη να πετάξετε μερικά αποξηραμένα φύλλα δέντρων σε διάφορες γωνιές του εστιατορίου σας.