Το κρασί & τα παράγωγά του «μεθούν» τον κατάλογό σας!
9/29/2017
Η περίοδος του Τρύγου διαρκεί από τον Αύγουστο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Στους αμπελώνες συλλέγουν τα σταφύλια και στη συνέχεια είτε τα αφήνουν ως έχουν, είτε τα επεξεργάζονται για να φτιάξουν μούστο, πετιμέζι, σταφίδες και κρασί. Τα παράγωγα του τρύγου μπορούν να αξιοποιηθούν για να δημιουργήσετε πρωτότυπα και νόστιμα πιάτα, γεμίζοντας το εστιατόριο σας με γεύση σταφυλιού.
Το Δειπνοσοφιστήριον catering σας δίνει προτάσεις για να αξιοποιήσετε τα υλικά αυτά στα πιάτα σας!
- Φτιάξτε δροσιστικές και ιδιαίτερες σαλάτες με φακές, κοτόπουλο και σταφύλια ή με σπανάκι, παντζαρόφυλλα, ψητό χταπόδι, σταφύλια και σος πετιμέζι.
- Ανανεώστε μερικά από τα κλασσικά πιάτα του καταλόγου σας προσθέτοντας σταφύλια ή σταφίδες. Για παράδειγμα μπορείτε μέσα σε γεμιστά να προσθέσετε σταφίδες, χωρίς να αλλάξετε κάτι άλλο στη συνταγή σας.
- Στα πιάτα με φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι μπορείτε να προσθέσετε σος από άσπρο κρασί, σταφύλια ή και μούστο.
- Δημιουργήσετε σος από πετιμέζι, σκόρδο, ξύσμα πορτοκαλιού και πιπέρι. Χρησιμοποιείται ως γαρνίρισμα σε πολλά πιάτα.
- Κάντε την παραλλαγή του μούστου και αντί για καρύδια και κανέλλα προσθέστε μοσχοκάρυδο, ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή και δενδρολίβανο.
- Αξιοποιήστε τα παράγωγα του σταφυλιού στο επιδόρπιό σας. Για παράδειγμα, ένα κλασσικό αλλά πολύ γευστικό επιδόρπιο είναι το γιαούρτι. «Δένει» πολύ όμορφα με γλυκό του κουταλιού σταφύλι θα ικανοποιήσει κάθε πελάτη σας. Ένα ακόμη δροσιστικό γλυκό είναι η τάρτα με ανθότυρο και καραμελωμένα σταφύλια.
- Και επειδή ένα γεύμα πρέπει να ολοκληρωθεί με ένα λικέρ, προσφέρετε στους πελάτες σας γευστικό λικέρ με σταφύλια.
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering & τον Chef Jean Louis Capsalas |