Το μανάβικο του καλοκαιριού!
Το καλοκαίρι είναι η «χρυσή εποχή» για τα φρούτα και τα λαχανικά αφού είναι πλούσια σε γεύση, αρώματα και χρώματα.Αξιοποιήστε τα στα πιάτα σας για μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
Τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά για να δημιουργήσετε γευστικά, δροσερά και χαμηλά σε λιπαρά πιάτα:
1. Νεκταρίνια & Ροδάκινα
Δύο από τα πλέον αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα που είναι και ξαδελφάκια. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ικανά να μας ενυδατώσουν. Με τα νεκταρίνια μπορείτε να φτιάξετε ένα γλυκό του ψυγείου με τραγανή βάση από μπισκότο, αφράτη κρέμα και νεκταρίνια. Το ροδάκινο από την άλλη πλευρά, ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο. Μια ωραία συνταγή είναι ψητά ροδάκινα με κοτόπουλο και basmati.
2. Πεπόνι
Πλούσιο σε βιταμίνες φτωχό σε θερμίδες. Το ιδανικό φρούτο που μπορούμε να βρούμε σε αφθονία τους καλοκαιρινούς μήνες. Μια ωραία σαλάτα με προσούτο, πεπόνι και μοτσαρέλα είναι «όαση δροσιάς» για τους πελάτες σας. Εντυπωσιάστε όμως και με γλυκό του κουταλιού πεπόνι.
3. Καρότα
Τα καρότα είναι θρεπτικά, νόστιμα και τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι λόγω της τραγανής και γλυκιάς γεύσης τους. Τα καρότα είναι ιδανικά για σούπες, συνοδευτικά σε τηγανητά, βραστά και ψητά φαγητά. Δοκιμάστε «καραμελωμένα καρότα με μουστάρδα, μέλι και δενδρολίβανο».
4. Μαρούλια
Λαχανικό με θρεπτικά συστατικά. Πλούσιο σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες. Το υπέροχο αυτό λαχανικό –που πλέον μπορεί κανείς να βρει όλη τη διάρκεια του χρόνου- εκτός από σαλάτα μπορεί να γίνει και κοκκινιστό, στον ατμό ή στη σχάρα. Και φυσικά μαρούλι μπορείτε να προσθέσετε ακόμα και στο smoothie.
Tip: Δημιουργείστε πιάτα με υλικά εποχής για τον κατάλογό σας και προωθήστε τα ως εργαλείο marketing. Οι πελάτες σας θα αισθανθούν τη φρεσκάδα και τη διαφορετικότητα και εσείς θα δείτε τις πωλήσεις σας να ανεβαίνουν.
Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι!
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering & τον Chef Jean Louis Capsalas |